ÚvodBlogCo když máte doma poklad?

Co když máte doma poklad?

13. dubna 2018 | Rubriky: Blog | Pojištění občanů

Co když máte doma poklad?

I když se vám může na první pohled zdát, že máte doma umělecký předmět s minimální hodnotou, nemusí tomu tak být. Hodnota díla se často změní ze dne na den. Tak se tomu stalo na březnové aukci, na které se hodnota obrazu Rudolfa Krajce několikanásobně zvýšila.

 


V pražské aukční síní Dorotheum se 13. března konala aukce, kde se cena Krajcova díla Zátiší s kytarami vyšplhala ze 150 tisíc korun na téměř 2 miliony korun.


zatisi s kytaramiVítěz dražby přebil konkurenční nabídky

Částkou 1,92 milionu korun se postaral o vytvoření autorského rekordu na trhu s uměním.
Díky této aukci se dá očekávat, že podobná Krajcova díla, také narostla na ceně. Podívejte se, co vám visí na zdi, i vy můžete mít doma poklad.


I umělecká díla soukromého sběratele lze pojistit!

Máte-li doma umělecké dílo, starožitnost nebo sbírku, vše je možné pojistit i bez znaleckého
posudku.



Pojištění AXA ART umí více

Pojištění AXA Art, které si můžete sjednat přes naše makléře, vaše dílo dokáže zajistit i v případě, že se hodnota uměleckého díla náhle zvýší a nemusí se čekat až do výročí pojistné smlouvy.

Umělecké dílo je tak až do výročí automaticky pojištěno na vyšší hodnotu (úprava probíhá až na výročí), tj. až na 25 % hodnoty sbírky, maximálně však do výše 12 500 000 Kč.


kontakt


Navíc bude vaše dílo pojištěno krytím zvaným "all risk". To znamená, že budou pojištěna všechna rizika a škody, která nejsou vyloučena. Pojištění kryje živelné škody a odcizení, vandalismus, ale také náhodné poškození, zničení pádem, poškození při přepravě a mnoho dalších speicálních situací, které mohou v souvislosti s uměleckými předměty nastat.


Více o tomto jedinečném produktu se dozvíte na stránkách www.pojisteniumeni.cz

Máte-li doma umělecké dílo, rádi vám pomůžeme ho dobře pojistit. Kontaktujte nás, naši makléři vám rádi představí kompletní rozsah pojištění.


Zdroj: E15

První aukce v síni Dorotheum přinesla rekord u logo-e15-cztéměř zapomenutého autora


V pražské pobočce rakouské aukční síně Dorotheum se konala letošní první aukce, do které šlo více než 350 výtvarných děl. O největší překvapení se postarala malba Zátiší s kytarami od Rudolfa Krajce, který je v českých dražbách s uměním raritou. Cena za dílo se dostala na 1,92 milionu korun. Úspěch slavily také čtyři Venuše designéra Ladislava Sutnara, nejdražší z nich se prodala za více než milion korun.

Celý článek naleznete zde.

 

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn