ÚvodBlogJak se neztratit v číslech?

Jak se neztratit v číslech?

29. března 2018 | Rubriky: Blog | INSIA lidé a trendy

Jak se neztratit v číslech?

I když si hodně lidí myslí, že programování je složité, někdy je mnohem těžší vymyslet jak výsledek jednoduše prezentovat. Podívejte se na jeden z příkladů unikátního řešení, které naši vývojáři připravili pro členy sítě INSIA. Ti se v číslech neztratí, protože je prezentujeme jednoduše a s příběhem.




Na světě existují dvě skupiny lidí. Jedni, kteří si s čísly dobře rozumí a vše řídí podle nich. Ti druzí mají zase nadání pro něco jiného. Jen velmi zřídka se ale najde někdo, kdo vyniká v obojím.


Přesně tohle jsme si říkali, když jsme navrhovali naši poslední novinku. Našim partnerům sice poskytujeme celou řadu dat, které pro ně systém YETI pravidelně sbírá, ale jak jinak prezentovat čísla než v grafech?

Moje firma graf

Graf je na jednu stranu skvělá věc, ale má jistou potíž - nemusí dát věci do souvislostí
. Představte si, že jeden měsíc sjednáte 100 smluv, druhý 120 a třetí 150. Pokud tato čísla dáte do prostého grafu, dostanete krásnou čáru, která míří nahoru. Kdokoli se na graf podívá, vyvodí hned závěr - rosteme, vše jde skvěle. A teď si představte, že všichni kolem sjednávají každý měsíc 300 smluv. Takovou informaci graf nepodchytí a vy si tak vyvozujete špatné závěry.


Co ale s tím?

Právě proto jsme ke grafům přidali příběh. Každý měsíc systém YETI automaticky pošle našim obchodním partnerům report, kde grafy doplní o textovou informaci. Přehledně popíše, jak si vedli a přidá doporučení, na co se zaměřit a kde je možné se zlepšit.


V  INSIA nikomu plány nestanovujeme, nikdo nemusí obhajovat své provize každé čtvrtletí. Pomáháme ale partnerům jejich firmu řídit. A to bez správně pochopených dat nejde. Často je totiž těžké v denním koloběhu úkolů a povinností se na chvíli zastavit a podívat se na  vývoj svého podnikání s odstupem.


U měsíčního reportu si naši obchodní partneři mohou nyní sami nastavit, jakých cílů by chtěli dosáhnout. V takovém případě YETI vypracuje i průběžné vyhodnocení a opět přidá doporučení.

KONTAKTUJTE NÁS


Chcete dostávat upozornění na další novinky z kuchyně IT společnosti INSIA? Přihlaste se k odběru zadáním e-mailové adresy v horní části "Získejte aktuální novinky z blogu".


Chcete novinku rovnou vyzkoušet? Kontaktujte naše manažery péče o partnery zde.


Tomáš Brablec

IT ředitel INSIA a.s.


Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn