ÚvodBlogZelené úvěry

Zelené úvěry

28. března 2024 | Rubriky: Blog | Hypotéky a úvěry | Aktuality

Zelené úvěry

Udržitelnost a ekologie se stávají stále důležitějšími tématy v našich životech, a to včetně oblasti bydlení. Udržitelné bydlení představuje koncept, který si klade za cíl minimalizovat negativní vliv naší domácnosti na životní prostředí, zatímco současně poskytuje lepší kvalitu života jeho obyvatelům. Zelené úvěry se stávají stále populárnější možností pro jednotlivce i podniky. Víme proč.

 

 
Krok k udržitelnějšímu bydlení s INSIA
 


Co jsou to zelené úvěry?

Zelený úvěr je speciálně navržený finanční produkt, který je cíleně určen na financování projektů spojených s úpravami nebo rekonstrukcemi vašeho domova, které vedou k větší energetické účinnosti a šetrnosti k životnímu prostředí.

zelená_cz_investice
Z těchto úvěrů je možné financovat:

  • výměny starých oken za nová, energeticky účinná
  • výměny kotlů
  • instalaci moderních topných systémů, jako jsou tepelná čerpadla
  • zelené střechy
  • zateplení stěn, stropů a střech, které snižují potřebu vytápění
  • montáže fotovoltaických panelů pro výrobu čisté energie
  • realizace projektů využívajících alternativní zdroje energie
  • a všechny další projekty splňující podmínky získání dotace z programu Zelená úsporám


Zelené úvěry současně pomáhají:

zelená_cz_energie
zlepšit energetickou účinnost až po využití obnovitelných zdrojů energie,

 

zelená_cz_ekologia 
ke snížení ekologické stopy a zlepšení životního prostředí, efektivní správě odpadů a promyšlenému využívání přírodních materiálů a zdroj



Zvýhodněné úvěry na takzvané zelené investice nejsou výsadou jen osobního financování, ale mohou je využít i podnikatelé a firmy.

 

Využití dotačních programů

Pokud máte zájem o úsporu energie, ochranu životního prostředí a svých financí, můžete se zaměřit i na možnost získání dotací.

Více informací se dozvíte na webové stránce https://novazelenausporam.cz/, kde zjisitíte, jaké dotační programy jsou aktuálně poskytovány a jaké jsou podmínky pro získání dotací.

 

Rádi byste využili možnost poskytnutí dotace, ale chybí Vám prostředky na část vlastního financování?

Zelený úvěr u INSIA vám s financováním pomůže.

INSIA si uvědomujeme, že přechod k udržitelnějšímu způsobu života může být výzvou, zejména z finančního hlediska. Proto nabízíme zprosředkování zelených úvěrů, které jsou navrženy tak, aby vám pomohly realizovat vaše ekologické projekty s co nejmenšími náklady. Díky širokému výběru poskytovatelů zelených úvěrů najdeme to nejlepší řešení přímo vám na míru.

Zelené úvěry nabízejí řadu výhod:

⇒ nízké úrokové sazby a výhodné podmínky

⇒ snížené, nebo dokonce zrušené poplatky

⇒ osobní přístup a poradenství při výběru nejvhodnějšího úvěrového řešení

⇒ podpora projektů, které mohou být způsobilé pro dotace z programů jako je Zelená úsporám

 

Příklady z praxe

Představte si rodinu Novákových, kteří se rozhodli pro výměnu svého starého plynového kotle za moderní tepelné čerpadlo. Díky dotacím mohou získat ⇒ 40 000 – 140 000 Kč a zbylou část potřebných finančních prostředků získají díky zelenému úvěru za výhodných podmínek, což jim umožní nejen snížit měsíční náklady na energie, ale také významně přispět k ochraně životního prostředí.

https://novazelenausporam.cz/rodinne-domy/standard/

Dalším příkladem může být podnikatel pan Václav, který se rozhodl investovat do instalace fotovoltaických panelů (FVE) na střechu svého výrobního závodu. FVE přitahuje stále větší pozornost firem, mimo jiné i kvůli nárůstu cen energií. S pomocí zeleného úvěru byl schopen tento projekt financovat za zvýhodněných podmínek, což mu v dlouhodobém horizontu přinese nejen finanční úspory, ale i pozitivní marketingový efekt díky zelenému image jeho firmy.



Jak začít? S profesionály z INSIA je to snadné.

Pokud máte zájem o zelený úvěr nebo potřebujete více informací, neváhejte kontaktovat poradce INSIA a domluvte si osobní schůzku. Společně najdeme nejlepší řešení pro vaše potřeby a pomůžeme vám krok za krokem realizovat vaše plány na udržitelnější a ekologičtější bydlení.

 

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás, profesionálové INSIA vám rádi pomohou.

 

VOLEJTE +420 245 003 111

PIŠTE NA INSIA@INSIA.COM

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn