ÚvodBlog3 otázky, které si položte před tím, než pošlete dítě na tábor

3 otázky, které si položte před tím, než pošlete dítě na tábor

25. července 2018 | Rubriky: Blog | Pojištění občanů | Pojištění firem

3 otázky, které si položte před tím, než pošlete dítě na tábor

K letním prázdninám neodmyslitelně patří nejrůznější dětské tábory a soustředění, na které se těší děti i rodiče. Víte, na jaké otázky byste měli umět odpovědět před tím, než pošlete vaše dítě na letní radovánky?

 

 

Většina rodičů se nemůže věnovat svým dětem celé dva měsíce. Připočteme-li k tomu i fakt, že děti stráví několik dní v přírodě na čerstvém vzduchu bez počítače a televize, nemůžeme se divit, že zájem o podobné akce stále roste.

Starostliví rodiče si o vybraném táboře zjistí vše, co jim přijde důležité.  Jak a kde budou děti spát, co budou jíst, jaký program je pro ně připraven a na co si mají dát pozor. Ti nejaktivnější dokonce pročtou i nezávislé diskuze na internetu. Na některé důležité otázky přesto zapomínají.

1. Má organizátor tábora sjednané pojištění obecné odpovědnosti? 
U jaké pojišťovny? Jaký je limit pojistného plnění?

Doporučení:
Na základě Metodiky Nejvyššího soudu doporučujeme limit pojistného plnění ve výši 25 000 000 Kč, nejméně však 5 000 000 Kč.

2. Mají děti sjednané úrazové pojištění?
Je úrazové pojištění zajištěno organizátorem? U jaké pojišťovny? Na jaké částky?

3. Je sjednané pojištění věcí účastníků tábora?
Proti jakým škodám (např. živlům, odcizení atd.)? U jaké pojišťovny? Na jaké částky?

Podcenit pojištění se může krutě nevyplatit. Nezřídka jsou pak rodiče nepříjemně překvapeni, když musí řešit situace plynoucí ze špatně nastaveného pojištění pořadatele akce nebo úrazového pojištění dítěte.

Dramatických příběhů z dětských táborů je přitom celá řada. Své o tom vědí i účastníci dětských táborů, které se konaly roku 1997 v době velké vody. Pro tisíce dětí tehdy letní prázdniny začaly nešťastně.

 „Kolem osmé hodiny ráno se voda v Třebovce hrozivě zvedala, až byla všude kolem a strhávala vše, co jí stálo v cestě. Rychle jsme posbírali děti, vzali nejnutnější věci a utíkali pryč,“ popsal pro ČTK dramatické chvíle vedoucí jednoho z táborů Miroslav Lipper. (Dostupné z: lidovky.cz)

Organizátoři, kteří za děti v době konání akce nesou plnou zodpovědnost, by měli mít svou akci pojištěnou. Často se ale k překvapení všech stává, že pojištění nekryje všechna možná rizika. Vybrat správné pojištění, které pokryje všechna rizika, není vůbec jednoduché.

A jak jste na tom vy? Ujistili jste se, že je váš dětský tábor dostatečně pojištěn? V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

KONTAKTUJTE NÁS

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn