ÚvodBlogHypotéky a úvěry

Hypotéky a úvěry

Zelené úvěry

Zelené úvěry 28. března 2024 | 

Udržitelnost a ekologie se stávají stále důležitějšími tématy v našich životech, a to včetně oblasti bydlení. Udržitelné bydlení představuje koncept, který si klade za cíl minimalizovat negativní vliv naší domácnosti na životní prostředí, zatímco současně poskytuje lepší kvalitu života jeho obyvatelům. Zelené úvěry se stávají stále populárnější možností pro jednotlivce i podniky. Víme proč.

Nedosáhli jste na hypotéku? Nyní máte vyšší šance!  

Nedosáhli jste na hypotéku? Nyní máte vyšší šance!   14. září 2023 | 

Po uvolnění jednoho z hlavních ukazatelů úvěruschopnosti žadatele máte nyní vyšší šanci pro získání hypotečního úvěru. Spočítejte si svoji hypotéku a ihned zjistíte, jak jste na tom.

Plánujete předčasně splatit hypotéku? Může se vám to prodražit!

Plánujete předčasně splatit hypotéku? Může se vám to prodražit!  Pravidla pro předčasné splacení hyp 4. března 2023 | 

Pravidla pro předčasné splacení hypotéky se pravděpodobně brzy změní! Pokud projde novela zákona o spotřebitelském úvěru, budou si moct banky účtovat nejen administrativní náklady v maximální výši pár tisíc korun, ale také část z úroku. Novelu už poslalo ministerstvo financí do připomínkového řízení. Co to pro lidi bude znamenat?

Vše zdražuje! Jak mít více peněz v roce 2023?

Vše zdražuje! Jak mít více peněz v roce 2023? 26. ledna 2023 | 

Nacházíme se v nelehkých časech. Vše se zdražuje, máme tu rekordní inflaci a spousta lidí musí počítat každou korunu. Letos si proto musíme dávat opravdu velký pozor na to, abychom s penězi zacházeli uvážlivě. Přinášíme vám pár tipů, jak si udělat pořádek ve financích, abyste jich letos měli co nejvíce!

Lidé přestávají snít o vlastním bydlení kvůli rekordně drahým hypotékám. Blýská se na lepší časy?

Lidé přestávají snít o vlastním bydlení kvůli rekordně drahým hypotékám. Blýská se na lepší časy? 14. července 2022 | 

Hypotéky nepřestávají zdražovat a sen o vlastním bydlení se tak spoustě Čechům rozplývá před očima. Růst hypotečních sazeb pokračuje i teď v červenci, kdy průměrná sazba překročila hranici 6 %. Situace je v současné době pro spoustu lidí neúnosná, protože na tak vysoké splátky zkrátka nemají.

Hypotéky opět zdražují! Cesta k vlastnímu bydlení se zavřela dalším lidem

Hypotéky opět zdražují! Jaké možnosti mají lidé, kteří na úvěr nedosáhnou? 28. dubna 2022 | 

Nacházíme se v době, kdy je rekordní inflace a prakticky všechno zdražuje. Energie, materiály, potraviny, zkrátka vše, co vás napadne. Zdražování se samozřejmě nevyhýbá ani hypotečnímu trhu, protože rostoucí cena zdrojů tlačí úrokové sazby nahoru. Klidnější mohou být lidé, kteří při sjednávání hypotéky zvolili delší fixaci. Jenže co ti ostatní. Jaké mají možnosti?

Mějte v roce 2022 více peněz! Poradíme vám, jak na to

Mějte v roce 2022 více peněz! Poradíme vám, jak na to 20. ledna 2022 | 

Rok 2021 byl ekonomicky velmi náročný, a podle finančních specialistů nebude rok 2022 o nic jednodušší. Čeká nás další zdražování a vyšší inflace. A proto je důležitější než kdy jindy, abychom zacházeli s penězi obezřetně. Bude se totiž hodit opravdu každá koruna. Pojďme se podívat na to, jak si udělat pořádek ve financích, abychom jich letos měli co nejvíce!