ÚvodBlog5 nejčastějších chyb při sjednávání pojištění majetku

5 nejčastějších chyb při sjednávání pojištění majetku

1. dubna 2021 | Rubriky: Blog | Aktuality | Pojištění firem | Pojištění občanů

5 nejčastějších chyb při sjednávání pojištění majetku

Pojištění majetku je velmi důležité, protože chrání váš majetek. Jenže pro mnoho lidí končí ochrana jejich majetku ve chvíli, kdy podepíšou pojistnou smlouvu. Víte, jaké jsou nejčastější chyby při pojištění majetku, které vás ve výsledku můžou stát spoustu peněz? Pojďme se na ně společně podívat!


Podpojištění, aneb proč jsme od pojišťovny dostali tak málo?

Jedním z nejčastějších problémů je určitě podpojištění. K tomu dochází, když se majetek pojistí na nižší částku, než je jeho skutečná hodnota. Poznáte to ve chvíli, kdy se něco pokazí a dojde na lámání chleba. V případě podpojištění vám pojišťovna vyplatí méně peněz, než byste čekali.

Nemovitost a domácnost není to samé

Ve světě pojišťovnictví není nemovitost a domácnost totéž. Dejme tomu, že si pojistíte jen nemovitost. Když vám pak například dírou ve střeše naprší do obýváku a voda zničí nábytek, pojišťovna vám proplatí pouze škody na nemovitosti. Škody v domácnosti budete muset zaplatit ze svého.

S růstem ceny nemovitosti je potřeba aktualizovat i pojištění

Když na nemovitosti provedete nějaké úpravy, které zvýší její hodnotu, například ji zateplíte, je potřeba aktualizovat i pojištění. Jinak dojde k podpojištění.

Nevěnujete pozornost výlukám

Výlukám v pojištění byste měli věnovat obzvlášť velkou pozornost, protože častokrát rozhodují o tom, zda vám pojišťovna proplatí škody. Některé pojišťovny mají kromě obecných výluk i vlastní výjimky, které ostatní pojišťovny nemají.

Pojištění odpovědnosti je také důležité

Představte si, že vichřice smete část vaší střechy a ta spadne na sousedovo auto. Pojištění majetku za vás nevyřeší škodu na cizím majetku, na to potřebujete pojištění odpovědnosti. Proto se ujistěte, že součástí vaší smlouvy o pojištění majetku je i pojištění odpovědnosti.

Chcete mít jistotu, že vaše pojištění majetku je správně nastaveno a nejste podpojištěni? Že neplatíte zbytečně moc? Kontaktujte nás, naši specialisté ze sítě INSIA vám rádi pomohou!

VOLEJTE +420 245 003 111

PIŠTE NA INSIA@INSIA.COM

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn