ÚvodBlogCo dělat, když srazíte zvíře?

Co dělat, když srazíte zvíře?

30. ledna 2020 | Rubriky: Blog | INSIA lidé a trendy

Co dělat, když srazíte zvíře?

Jen si to představte. Venku tma, počasí, že by ani psa nevyhnali, a vy už se nemůžete dočkat, až se po celém dni vrátíte domů. V klidu a bezpečně projíždíte krajinou, když v tom se před vámi z ničeho nic objeví divoké zvíře. Zcela nečekaně vám vběhne pod kola z meze u silnice a oslněno dálkovými světly zůstane stát jako přikované. Už nestíháte nic udělat. Ucítíte drsný náraz. Pod koly máte srnce…

Zachovejte klid

Bezpečně zastavte u krajnice, zapněte výstražná světla a umístěte výstražný trojúhelník. Zavolejte policii, ta informuje myslivce. V žádném případě neodvážejte zvíře domů. Jednak může být nemocné, jednak můžete být obviněni z pytláctví. Vyfoťte vozidlo i sražené zvíře. Nakonec nahlaste střet se zvířetem pojišťovně.

Jaké pojištění se hodí?

Pokud nechcete opravu platit ze své kapsy, musíte mít havarijní pojištění nebo připojištění střetu se zvěří. Z havarijního pojištění náklady na opravu pokryjete, ale můžete tím přijít o bonusy, které se v dalším roce odrazí na výši pojistného.

Doporučujeme mít uzavřené jak havarijní pojištění, tak i připojištění střetu se zvěří. Sami si pak určíte, ze kterého budete škodu hradit. Před finálním rozhodnutím porovnejte výše krytí, spoluúčast a vliv na bonusy. Abyste zjistili, které pojištění se víc vyplatí.

Je rozdíl mezi divočákem a psem

Není srážka jako srážka. Když srazíte divoké zvíře, třeba divočáka, pomůže vám jedině havarijní pojištění nebo pojištění pro střet se zvěří. Divočák nikomu nepatří, takže byste neměli škodu po kom vymáhat.

A když srazíte domácí zvíře, třeba psa? Pak je vina na straně jeho vlastníka, který za něj nese zodpovědnost a je povinen škodu uhradit.

Překousané kabely? Na ty se pojištění nemusí vztahovat …

Pojištění pro střet se zvěří nemusí krýt překousané kabely kunou nebo jinými hlodavci. Raději si pečlivě zkontrolujte pojistné podmínky, popřípadě nás kontaktujte, rádi vám zdarma poradíme.

Chcete mít jistotu, že vaše riziko obsahuje riziko srážky se zvěří? Neváhejte nás kontaktovat pomocí kontaktů níže, specialisté ze sítě INSIA vám rádi pomůžou, popřípadě zdarma zkontrolují vaši současnou pojistnou smlouvu.

Volejte +420 245 003 111

Pište na insia@insia.com


Autor: Jiří Staněk
Zdroj: euro.cz

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn