ÚvodBlogINSIA opět v mediích!

INSIA opět v mediích!

4. září 2017 | Rubriky: Blog | INSIA lidé a trendy

INSIA opět v mediích!

"Škody z hurikánu Harvey budou zřejmě velmi vysoké. Vedle občanů bylo zasaženo i hodně velkých firem, včetně ropného sektoru, kde bývá velmi kvalitní pojištění. Celkově je to však ojedinělá událost a neměla by sama o sobě mít výraznější vliv na ceny," uvedl Ivan Špirakus, generální ředitel společnosti INSIA"

Hurikán Harvey, který se zřejmě stane nejdražší katastrofou historie z hlediska pojištěných škod, nebude znamenat zdražení pojistek v Česku. Vyplývá to z ankety mezi pojišťovacími makléři a zajistiteli. Značnou část velkých katastrofických škod pojišťovnám platí globálně působící zajišťovny, které pak kvůli tomu často zvedají pojišťovnám své ceny. Pojišťovny pak mohou zdražení přenést na klienty.

"Škody z hurikánu Harvey budou zřejmě velmi vysoké. Vedle občanů bylo zasaženo i hodně velkých firem, včetně ropného sektoru, kde bývá velmi kvalitní pojištění. Celkově je to však ojedinělá událost a neměla by sama o sobě mít výraznější vliv na ceny," doplnil místopředseda makléřské společnosti Insia Ivan Špirakus.

Pojištěné škody po hurikánu Harvey podle prvních odhadů z minulého týdne dosáhnou až stovky miliard dolarů, tedy 2,2 bilionu korun. Dosud je v žebříčku pojištěných škod na prvním místě hurikán Katrina z roku 2005, který způsobil škody za 80,7 miliardy dolarů, uvedl server opojisteni.cz. Co se lidských obětí týče, bylo největší tragédií japonské cunami. Vysoké vlny pohřbily v roce 2011 přes 19 tisíc lidí.

Hurikán Harvey a následné rozsáhlé záplavy napáchaly v Texasu celkové škody za možná až 180 miliard dolarů (3,9 bilionu korun). Většina houstonských čtvrtí leží mimo nejohroženější záplavové oblasti. Mnoho majitelů domů se tak proti záplavě nepojistilo. Tito lidé budou moci požádat o pomoc z federálního fondu pomoci při přírodních katastrofách. Tato pomoc se ale poskytuje formou nízko úročených půjček, což může být pro lidi, kteří už dluhy mají, další zátěž.


Zdroj: Tyden.cz

mediatyden

 

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn