ÚvodBlogJak na životní pojištění, které vám skutečně pomůže

Jak na životní pojištění, které vám skutečně pomůže

15. října 2020 | Rubriky: Blog | Pojištění občanů

Jak na životní pojištění, které vám skutečně pomůže

Je obrovský rozdíl mezi tím, zda máte sjednané nějaké, nebo opravdu funkční životní pojištění. Většina lidí ani netuší, že jim každý měsíc odchází z účtu platba za špatně nastavené životko. Poznají to až ve chvíli, kdy se jim něco přihodí a pojišťovna jim vyplatí jen směšnou náhradu. Víte, co by mělo na vaší pojistce určitě být? Přinášíme vám pár tipů, díky kterým dostanete ze životního pojištění maximum.

K čemu slouží životní pojištění?

Životní pojištění si lidé pořizují hlavně pro případy, kdy jim nemoc nebo úraz znemožní pracovat. Pokryjí tak ztrátu příjmu a zabezpečí sebe i své blízké. Zájem Čechů o životní pojištění i přes dopady letošní situace ohledně koronaviru mírně roste. Lidé se dokonce začínají odklánět od investiční složky a stále více se zaměřují na zajištění rizik. I tak má ale spousta z nich životní pojištění špatně nastavené. Co s tím?

Jaká rizika jsou nejdůležitější?

Do situace, kdy se ztratí schopnost vydělávat, se člověk většinou dostane kvůli závažnému onemocnění (až 90 % případů), v menší míře pak následkem úrazu.

Nejdůležitější je pojistit ta rizika, která přímo souvisí s výpadkem příjmu, tedy pracovní neschopnost a invaliditu

Jaká rizika by neměla v životním pojištění chybět?

  • invalidita
  • pracovní neschopnost
  • závažná onemocnění
  • ztráta soběstačnosti
  • trvalé následky úrazu
  • riziko smrti

Jaká by měla být výše pojistné částky?

Pojistnou částku doporučujeme nastavit podle aktuálního čistého příjmu celé domácnosti. Nepočítejte jen půjčky a hypotéky, ale také běžné provozní náklady spojené s chodem domácnosti, jako například potraviny, oblečení, telefon, energie apod.). Když se pak dostanete do nepříznivé životní situace, nebudete čelit propadu příjmu a budete mít stále k dispozici peníze, na které jste zvyklí.

Češi už více myslí na krytí rizik

Je zajímavé, že jak jsou lidé dennodenně masírováni negativními zprávami z médií, začali se více obávat o svou budoucnost a zvažovat další možnosti zajištění právě prostřednictvím pojištění. Roste zájem o připojištění hospitalizace, pracovní neschopnosti i závažných onemocnění.

Životní pojištění už dnes sjednáte online

Asi vás nepřekvapí, že životko už dnes sjednáte z pohodlí domova na pár kliknutí. Doba šla dopředu a s tím i možnosti, které máme. Proto ani na chvilku neváhejte, pokud ještě životní pojištění nemáte, a sjednejte si jej. Rádi vám v tomto směru pomůžeme a vše vyřídíme za vás!

Máte už sjednané životní pojištění a chcete vědět, zda je správně nastavené? Chcete se sjednáním pomoct? Kontaktujte nás, naši specialisté ze sítě INSIA vám rádi poradí

VOLEJTE +420 245 003 111

PIŠTE NA INSIA@INSIA.COM

Zdroj: Tištěný deník Právo, 3. října, 23 strana, komerční příloha

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn