ÚvodBlogJak nejlépe ochránit kolo? Poradíme, co dělat!

Jak nejlépe ochránit kolo? Poradíme, co dělat!

29. dubna 2021 | Rubriky: Blog | Aktuality | Pojištění občanů

Jak nejlépe ochránit kolo? Poradíme, co dělat!

Máte kolo? A jste chráněni proti případné krádeži? Počet odcizených kol se totiž každoročně zvyšuje. Policie loni zaznamenala 5 258 ukradených kol, přičemž škody z krádeží oproti loňsku vzrostly o 27 milionů korun. Celkem byly způsobeny škody za 135 milionů korun. Poradíme, co dělat, abyste nemuseli platit nové kolo ze svého!

Krádeží je pravděpodobně ještě více, protože ve statistikách jsou jen nahlášené případy. Spoléhat se na to, že se s ukradeným kolem ještě setkáte, je naivní. Policie dokáže objasnit jen zhruba pětinu krádeží. 

Průměrná škoda z krádeží kol je kolem 30 000 korun. Je to hlavně tím, že Češi do svého cyklistického vybavení investují každoročně více peněz. Cyklistika navíc zažívá veliký rozmach, prodává se rekordní počet kol.

Zámek nestačí

Kvalitní zámek je naprostým základem, kolo je navíc možné vybavit GPS modulem, díky kterému je možné jej lokalizovat. Jen je potřeba počítat s tím, že žádná ochrana není 100%, protože už dnes zloději umí prolomit nejrůznější zabezpečení kol.

Pojištění je jistota

Nejlepší, co pro sebe můžete udělat, je pojistit si kolo proti krádeži. Oproti klasickému pojištění domácnosti má pojištění jízdních kol a elektrokol širší rozsah ochrany. Vztahuje se na krádež z objektu i z volného prostranství, auta či nosiče na kolo. Navíc kryje škody, které na kole vzniknou při pádu během jízdy na něm, během jeho přepravy nebo v případě vandalismu. Pojištění kol a elektrokol platí jak v ČR, tak v zahraničí.

Nespoléhejte na starou pojistku

I v případě, že už pojištění máte, ujistěte se, že je dostatečné. Zatímco dřívě mohl být limit například 10 000 Kč dostatečný, ceny kol a elektrokol šly hodně nahoru. Pokud máte starší pojištění nebo si plánujete pořídit dražší kolo, určitě nezapomeňte upravit i limit na smlouvě.

Chcete mít jistotu, že jste v tomto ohledu dostatečně chráněni? Kontaktujte nás, naši specialisté ze sítě INSIA vám rádi pomohou!

VOLEJTE +420 245 003 111

PIŠTE NA INSIA@INSIA.COM

Zdroj: idnes.cz

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn