ÚvodBlogProč mít cestovní pojištění?

Proč mít cestovní pojištění?

22. května 2023 | Rubriky: Blog | Pojištění občanů | Aktuality

Proč mít cestovní pojištění?

Dovolenou máme rádi snad všichni. Jsou to okamžiky, kdy se svět zpomalí, starosti se rozplynou a my se vrháme vstříc novým dobrodružstvím a zážitkům. Na druhou stranu nikdy nevíme, jaká překvapení nás na dovolené potkají. A právě proto je důležité mít sjednané kvalitní cestovní pojištění.

 

Modrá kartička kartička nestačí

Ti, kteří vyráží na zahraniční dovolenou bez cestovního pojištění, často argumentují tím, že mají "modrou kartičku". Tato kartička má své výhody a může vám v zahraničí pomoci. Zajistí vám zdravotní péči, ale pouze v takovém rozsahu, v jakém na ni má nárok místní obyvatel. V zahraničí je ale na rozdíl od České republiky mnohem více rozšířený institut soukromého zdravotnictví, soukromých nemocnic apod. A na ty se modrá kartička nevztahuje. Cestovní pojištění se tak vyplatí sjednat jak při cestách po Evropě, tak i mimo ni.

Co jsme řešili s našimi klienty:

Náklady na léčbu v zahraničí můžou jít klidně do milionů. Například letos v Řecku stála hospitalizace klienta s frakturou femuru, operace na místě a následná repatriace leteckou ambulancí celkově 1,07 mil. Kč. Vloni to bylo srdeční selhání na Havaji za 3,98 mil. Kč. Maximální škoda, kterou jsme v poslední době řešili je ve výši cca 12 mil. Kč – jednalo se o akutní onemocnění s měsíčním pobytem na JIP v USA Na cestovním pojištění se proto opravdu nevyplatí šetřit.

Asistenční služby přidají na pocitu klidu

Pokud vyrážíte na dovolenou autem, je potřeba počítat i s případnou poruchou nebo komplikací. A proto doporučujeme určitě sjednat asistenční služby.

Základní asistence, která je běžnou součástí pojištění povinného ručení (nebo havarijního pojištění), je postavena tak, aby zajistila jen nejnutnější službu, tedy odtah do nejbližšího servisu. Maximálně zajistí dopravu cestujících zpět domů nebo jejich ubytování v nejbližším hotelu, většinou na jednu noc. Ale pozor, tyto služby mohou být podmíněny nehodou a v případě poruchy vozu může asistenční centrála pouze zprostředkovat pomoc, kterou si plně hradí klient. A je po dovolené! 

Proto dbejte na to, abyste si sjednali kvalitní asistenční služby, které vás pokryjí jak v případě nehody, tak i při poruše. Rádi vám s výběrem pomůžeme!

Šikovný cestovní seznam

Stáhněte si letní cestovní seznam, díky kterému si zabalíte vše důležité.

Mobilní aplikaci AutoMobil ocení každý cestovatel

Pro klidnější a pohodovější cestování doporučujeme mít nainstalovanou mobilní aplikaci AutoMobil, která je zdarma a má hned několik parádních vychytávek. Pomůže vám s nákupem a správou elektronické dálniční známky i kontrolou tlaku v pneumatikách. Můžete si do ní nahrát i všechny důležité doklady, jako jsou zelená karta, občanský průkaz i cestovní pas a mít je tak vždy po ruce. A to není vše, mrkněte, co dalšího umí.

Aplikaci můžete stahovat na Android i iOS.

google-play-badgeapp-store_cz-01


Chcete mít jistotu, že budete na cestě za vaší vysněnou dovolenou kryti?
 Kontaktujte nás, profesionální poradci ze sítě INSIA vám rádi pomůžou. 

VOLEJTE +226 289 914

PIŠTE NA INSIA@INSIA.COM

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn