ÚvodBlogUnilink Group se připojuje k Acrisure, aby urychlil růst v distribuci pojištění

Unilink Group se připojuje k Acrisure, aby urychlil růst v distribuci pojištění

5. dubna 2023 | Rubriky: Blog | INSIA lidé a trendy | Aktuality

Unilink Group se připojuje k Acrisure, aby urychlil růst v distribuci pojištění

Vedení Unilink Group oznámilo své rozhodnutí připojit se ke globálnímu finančnímu a pojišťovacímu makléři Acrisure.Tento krok má za cíl urychlit mezinárodní růst Unilinku a využít globálního dosahu a odborných znalostí Acrisure.

Skupina Enterprise Investors, přední Private Equity fond ve střední a východní Evropě, který byl minoritním akcionářem Unilinku od roku 2018, Unilink opouští. Tým Unilink Group v čele s Igorem Rusinowskim bude nadále pokračovat v rozvoji firmy  jako součásti Acrisure. Acrisure bude podporovat růst Unilinku v Evropě a poskytne své mezinárodní know-how v oblasti distribuce, technologií, pojištění, vztahů s pojistiteli a přístup na kapitálové trhy.

Unilink Group je největší  distributor pojištění ve střední a východní Evropě, s vedoucím postavením v Polsku (pod značkou Unilink), Bulharsku (pod značkou I&G Insurance Brokers), Rumunsku a Moldavsku (pod značkou Safety Broker), České republice a na Slovensku (pod značkou INSIA). Předepsané hrubé pojistné za rok 2022 činí 1,3 miliardy EUR v neživotním i životním pojištění. Skupina také působí jako MGA (Managing General Agent) v rámci svých polských a rumunských obchodních aktivit. Unilink Group  je přítomna ve všech distribučních kanálech se silným zaměřením na distribuci ve spolupráci s pojišťovacími zástupci. Unilink provozuje v celé střední a východní Evropě síť 15 000 externích partnerů a 2 500 prodejních kanceláří. Ročně uzavře téměř sedm milionů pojistných smluv.

"Je vzrušující přinést značku Acrisure do nové části světa! V posledních letech jsme Unilink proměnili z lídra na trhu distribuce pojištění v Polsku na největšího hráče ve střední a východní Evropě stojícího v čele segmentu v šesti zemích a působícího ve všech distribučních kanálech," řekl Igor Rusinowski, generální ředitel Unilink Group. "V tomto ohledu jsme naprosto v souladu se zaměřením Acrisure na růst, inovace a podnikání. Náš tým je nadšený, že se může stát součástí Acrisure a přinést na naše trhy “Mimořádnou výhodu”. Sdílíme stejné hodnoty a principy partnerství a angažovanosti, přičemž akvizice jsou nedílnou součástí naší DNA."

"Připojení k Acrisure otevírá zcela nové příležitosti pro naše partnery, zaměstnance a trhy. Jedná se o bod zlomu v historii Unilink Group a jsem si jistý, že z toho budeme všichni profitovat."

Transakce bude dokončena po schválení regulačními orgány. Podmínky obchodu nebyly zveřejněny.

O společnosti Acrisure

Acrisure je finančně technologická a pojišťovací společnost se sídlem v Grand Rapids, Michigan, USA. Společnost úspěšně kombinuje lidský přístup a nejmodernější technologie při poskytování široké škály produktů, včetně pojištění, zajištění, kybernetických služeb a dalších. Během posledních devíti let vzrostly čisté příjmy Acrisure z 38 milionů dolarů na více než 4 miliardy dolarů, a dnes zaměstnává více než 14 000 kolegů ve 21 zemích. Pro sledování novinek a aktualizací  navštivte www.acrisure.com nebo sledujte společnost na LinkedIn.

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn