ÚvodBlogChystáte se vyrazit na hory, případně někam za teplem? Mrkněte, na co byste neměli zapomenout

Chystáte se vyrazit na hory, případně někam za teplem? Mrkněte, na co byste neměli zapomenout

3. února 2022 | Rubriky: Blog | Aktuality | Pojištění občanů

Chystáte se vyrazit na hory, případně někam za teplem? Mrkněte, na co byste neměli zapomenout

Cestovat v dnešní době může být značně stresující. Ať už kvůli nejrůznějším covidovým opatřením, které jsou navíc v každé zemi jiné, nebo proto, že musíte zařídit vše potřebné a nezapomenout na nic důležitého. Přinášíme vám pár tipů, abyste si vaši dovolenou užili v maximální pohodě. A nezáleží na tom, jestli ji budete trávit v teple nebo zimě. Myslíme na vše!

Ze všeho nejdříve...

Ještě předtím než někam vycestujete, tak se ujistěte, že splňujete veškeré podmínky ohledně covidových opatření, které v dané zemi platí. Aktuální informace se dozvíte na webu MZV.

Tři strážci, bez kterých se neobejdete

Nikdo z nás nechce přemýšlet nad tím, co špatného by se mohlo na dovolené stát, a ani nemá smysl malovat čerta na zeď. Na druhou stranou je potřeba, abychom byli realisté a na cestách nám někdo kryl záda. A na to skvěle poslouží trojice stážců v podobě cestovního pojištění, pojištění odpovědnosti a úrazového pojištění. Jejich smysl oceníte hlavně ve chvíli, kdy se něco pokazí, protože dokážou ušetřit opravdu hodně peněz. A v zahraničí, kde je většinou vše o dost dražší, to platí dvojnásob.

Chystáte se na dovolenou Mrkněte, na co byste neměli zapomenout

Na dovolenou autem? Pak nezapomeňte na asistenci

Při cestě autem je potřeba počítat i s případnou poruchou nebo nehodou, která hrozí pokaždé, když sedneme za volant. Pokud chcete být maximálně připraveni, je potřeba sjednat opravdu kvalitní asistenční služby.

Základní asistence, která je běžnou součástí pojištění povinného ručení (nebo havarijního pojištění), je postavena tak, aby zajistila jen nejnutnější službu, tedy odtah do nejbližšího servisu. Maximálně zajistí dopravu cestujících zpět domů nebo jejich ubytování v nejbližším hotelu, většinou na jednu noc. Ale pozor, tyto služby mohou být podmíněny nehodou a v případě poruchy vozu může asistenční centrála pouze zprostředkovat pomoc, kterou si plně hradí klient. A je po dovolené! 

Proto dbejte na to, abyste si sjednali kvalitní asistenční služby, které vás pokryjí jak v případě nehody, tak i při poruše. Rádi vám s výběrem pomůžeme!

Aplikace AutoMobil vám pomůže s dálniční známkou i zelenou kartou

Pro cesty autem skvěle poslouží i mobilní aplikace AutoMobil, která je zdarma a výrazně vám usnadní cestování. Pomůže vám se sjednáním a správou el. dálniční známky (a to i zahraniční) a navíc si do ní můžete uložit zelenou kartu. Kromě toho aplikace obsahuje i průvodce v případě poruchy či nehody, mapu nejbližších stanic STK, kontakty na linku pomoci řidičům a na pojišťovny. Aplikace je na operační systémy Android i iOS a vše potřebné najdete tu.

Stahujte aplikaci pro Android i iOS

google-play-badgeapp-store_cz-01

Cestovní seznamy na dovolenou v zimě i v teple

Stáhněte si šikovný cestovní seznam, díky kterému si zabalíte vše důležité.

cestovní seznam na dovolenou v zimě

cestovní seznam na dovolenou v teple

Chystáte se na dovolenou, ale nejste si jisti, že máte správně nastavené pojištění? Kontaktujte nás, specialisté z makléřské sítě INSIA vám rádi pomohou.

VOLEJTE +420 245 003 111

PIŠTE NA INSIA@INSIA.COM

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn