ÚvodBlogCo musíte udělat dříve, než odjedete na letní dovolenou autem

Co musíte udělat dříve, než odjedete na letní dovolenou autem

11. července 2019 | Rubriky: Blog | Pojištění občanů

Co musíte udělat dříve, než odjedete na letní dovolenou autem

Letní prázdniny jsou v plném proudu a Češi hromadně míří na vysněnou dovolenou. A opět, stejně jako několik let po sobě, mnoho z nich cestuje vlastním autem. Většinou jde o dlouhou a nevyzpytatelnou cestu, na které se může cokoli přihodit. Víte, co musíte udělat dříve, než vycestujete?

 

Cesta bývá plná překvapení

Kudy do oblíbené přímořské destinace, např. do Chorvatska nebo Itálie, radí mnoho článků na internetu. Ty se zabývají ideální trasou, analýzou poplatků a radami, kde tankovat.

V ideálním případě cesta trvá cca. 10 hodin a člověk je s celou rodinou u moře, už jen vyřešit vynesení zavazadel do apartmánu a hurá s dětmi na pláž. Jenže na těch devíti stech kilometrech přes Rakousko nebo Maďarsko a další země se může přihodit nemálo komplikací, které celou vidinu krásně strávené dovolené dokáží zruinovat.

Není asistence jako asistence

Aby se případná porucha nebo nehoda na cestě stala jen nepříjemnou vzpomínkou, která vás ale nezastaví na cestě za vaší vytouženou dovolenou, je potřeba sjednat opravdu kvalitní asistenční služby.

Základní asistence, která je běžnou součástí pojištění povinného ručení (nebo havarijního pojištění), je postavena tak, aby zajistila jen nejnutnější službu, tedy odtah do nejbližšího servisu. Maximálně zajistí dopravu cestujících zpět domů nebo jejich ubytování v nejbližším hotelu, většinou na jednu noc. Ale pozor, tyto služby mohou být podmíněny nehodou a v případě poruchy vozu může asistenční centrála pouze zprostředkovat pomoc, kterou si plně hradí klient. A je po dovolené, šmitec.

Asistenční služby na nejvyšší úrovni

Asistenční služby Autem bez starostí od INSIA poskytují jedno z nejširších krytí a fungují jak v případě nehody, tak i při poruše. S dosahem až 1 250 km zajistí odtažení vozidla ze zahraničí do ČR a zároveň přistavení náhradního vozidla až na 8 dní, přičemž za tyto služby při využití programu na 14 dní zaplatíte pouze 850 Kč. Pokud budete chtít mít jistotu profesionální pomoci na silnici po celý rok, je tato služba zpoplatněna částkou 1 850 Kč.

Šikovný cestovní seznam

Stáhněte si letní cestovní seznam, díky kterému si zabalíte vše důležité.


Chcete mít jistotu, že budete na cestě za vaší vysněnou dovolenou kryti?
Kontaktujte nás, profesionální poradci ze sítě INSIA vám rádi pomůžou. 

KONTAKTUJTE NÁS

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn