ÚvodBlogCo musíte vyřešit, než odjedete na zimní dovolenou

Co musíte vyřešit, než odjedete na zimní dovolenou

19. prosince 2018 | Rubriky: Blog

Co musíte vyřešit, než odjedete na zimní dovolenou!

Chystáte se na vysněnou zimní dovolenou? Věříte, že bude přesně podle Vašich představ? Ale co když se něco stane? Dovolená nemusí být jen o krásných zážitcích a příjemně strávených chvílích, může se cokoliv přihodit. Co dělat, aby se zimní dovolená neproměnila v noční můru?



Nepodceňujte cestovní pojištění

Nezáleží na tom, jestli se chystáte do Alp nebo někam do exotiky na druhou stranu světa. Jen s kvalitním cestovním pojištěním si můžete být jisti, že je o vás postaráno. Dnes už se navíc můžete připojistit i pro různé varianty rizikových sportů nebo tzv. „outdoorových“ aktivit.

Kartička pojištěnce nestačí

Nezapomínejte, že evropský průkaz zdravotního pojištění cestovní pojištění nenahradí. Sice zajistí nezbytnou zdravotní péči na území Evropy, ale pouze ve zdravotnických zařízeních financovaných z veřejných zdrojů. Často navíc budete muset doplácet za hospitalizaci, ošetření, léky nebo zdravotní pomůcky, a to kvůli velmi vysoké spoluúčasti.

Pozorně prověřte rozsah pojištění

Nespoléhejte se ani na pojištění v rámci platební karty. Prověřte rozsah pojištění, pečlivě prostudujte pojistné podmínky a zaměřte se na výluky z pojištění. Ujistěte se, že se pojištění vztahuje na provozování všech aktivit, které zamýšlíte podniknout. Zjistěte si, zdali se pojištění vztahuje i na ostatní členy rodiny, pokud vás cestuje více.

lanovka

Sjednejte si léčebné výlohy i odpovědnost

Základem slušného cestovního pojištění pro většinu evropských zemí je sjednané pojištění léčebných výloh s limitem nejméně 1 250 000 Kč a pojištění odpovědnosti za škodu s limitem 1 000 000 Kč za škodu na zdraví a 500 000 Kč za škodu na majetku. Pokud cestujete dále, zejména do USA, doporučujeme vyšší pojistné limity.

Jedete autem? Nezapomeňte na asistenční služby

Asistenční služby zajišťují nejen finanční náhradu, ale hlavně skutečnou pomoc v době, kdy ji nejvíce potřebujete - například když stojíte s havarovaným či porouchaným autem na silnici daleko od domova. Vedle odtahu vozidla do servisu poskytuje pojištění asistenčních služeb řadu dalších výhod, jako např. úhradu ubytování či náhradní dopravu domů. 

Pozor na další nástrahy

Na cestách nehrozí jen zdravotní rizika, cestu vám může překazit i krádež zavazadel nebo jejich ztráta při letecké dopravě. Bez ohledu na vzdálenost cílové země si můžete rozšířit pojistnou ochranu o pojištění zavazadel, pojištění storna zájezdu, pojištění právní ochrany a také o úrazové pojištění a pojištění rizikových sportů.

Máte sjednané kvalitní cestovní pojištění? Nejste si jisti? 

Specialisté na pojištění v síti INSIA vám pomohou sjednat to správné cestovní pojištění pro vaši vysněnou zimní dovolenou.

KONTAKTUJTE NÁS

Zdroj: Právo, sobota 8. prosince 2018

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn