ÚvodBlogCyklistická sezóna je tu! Je o vaše kolo dobře postaráno?

Cyklistická sezóna je tu! Je o vaše kolo dobře postaráno?

18. května 2023 | Rubriky: Blog | Aktuality | Pojištění občanů

Cyklistická sezóna je tu! Je o vaše kolo dobře postaráno?

Cyklistická sezóna je tu! Spousta z nás už se nemůže dočkat, až sedne na kolo a projede se. Ale ještě předtím, než vyrazíme vstříc novým dobrodružstvím, bychom se měli ujistit, že je o nás na cestách dobře postaráno. Přinášíme pár tipů, na co určitě nezapomenout a jak si letošní cyklistickou sezónu maximálně užít.

 

Pojištění kola proti krádeži

Pojištění kola proti krádeži je u většiny pojišťoven zahrnuto v rámci pojištění domácnosti. Limity ale nejsou velké. Samostatné pojištění jízdních kol a elektrokol má oproti klasickému pojištění domácnosti širší rozsah ochrany. Vztahuje se na krádež z objektu i z volného prostranství, auta či nosiče na kolo. Navíc kryje škody, které na kole vzniknou při pádu během jízdy na něm, během jeho přepravy nebo v případě vandalismu. Pojištění kol a elektrokol platí jak v ČR, tak v zahraničí.

Cykloasistence

Dalším velmi užitečným pojištěním je cykloasistence, která vám pomůže v případě drobné poruchy jízdního kola. Když vám například praskne řetěz nebo píchnete duši, stačí zavolat, a pomoc přijede. Defekt se většinou podaří opravit na místě a vy pak můžete vesele pokračovat v cestě.

Když nebude oprava na místě možná, tak vás v rámci kvalitní cykloasistence odvezou například do místa bydliště, nejbližšího ubytování ubytování,servisu, nebo půjčovny. Cykloasistence se vztahuje i na mírné úrazy, takže pokud se na kole zraníte a nebudete v jízdě moct pokračovat v cestě, budete odvezeni do nejbližšího zdravotnického zařízení.

Pojištění odpovědnosti

Zapomínat bychom určitě neměli ani na kvalitní pojištění odpovědnosti. To vás ochraní před finančními nároky třetích stran v případě, že způsobíte škodu na majetku nebo zdraví jiných osob. Člově nikdy neví, na koho narazí a co se uděje. Můžete shodou náhod a zcela neúmyslně někoho srazit a neštěstí je na světě.  Léčebné výlohy osoby, kterou jste zranili, se můžou vyšplhat do astronomických výšin.

Nespoléhejte na starou pojistku

I v případě, že už pojištění máte, ujistěte se, že je dostatečné. Zatímco dříve mohl být limit například 10 000 Kč dostatečný, ceny kol a elektrokol šly hodně nahoru. Pokud máte starší pojištění nebo si plánujete pořídit dražší kolo, určitě nezapomeňte upravit i limit na smlouvě.

Chcete mít jistotu, že jste v tomto ohledu dostatečně chráněni? Kontaktujte nás, naši specialisté ze sítě INSIA vám rádi pomohou!

VOLEJTE +420 289 914

PIŠTE NA INSIA@INSIA.COM

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn