ÚvodBlogKoronavirus a cestování: Jaké vybrat cestovní pojištění

Koronavirus a cestování: Jaké vybrat cestovní pojištění

8. července 2021 | Rubriky: Blog | Aktuality | Pojištění občanů

Koronavirus a cestování: Jaké vybrat cestovní pojištění

Cestování v dnešní době není nic jednoduchého. Koronavirus řádí po celém světě a podmínky pro cestování se mění každým dnem. Pokud se chystáte do zahraničí, budete potřebovat kvalitní cestovní pojištění. Přinášíme vám praktický přehled, na co při výběru cestovního pojištění nezapomenout. 

 

Po Evropě bez problémů

Pokud se chystáte na cestu do Evropy, nemusíte mít strach. V případě, že budete cestovat po Evropě, by vás podle aktuálních informací měla ochránit proti rizikům spojených s onemocněním COVID-19 prakticky všechna cestovní pojištění. Většinou jde totiž o země s nízkým nebo středním rizikem nákazy.

Některé pojišťovny kryjí i mimo EU

Řada pojišťoven v letní sezóně Čechům dokonce pojistí léčebné výlohy v souvislosti s koronavirem i v zemích, které podle Ministerstva zahraničních věcí České republiky (MZV) spadají do vysoce rizikových destinací. Vždy je nutné si dostupnost a aktuálnost těchto cestovních pojištění ověřit u pojišťovny.

Nejlépe jsou na tom zelené a oranžové destinace

Pokud vycestujete do země, kterou MZV označilo jako zemi s nízkým (zelená barva) nebo středním rizikem nákazy (oranžová barva), tak cestovní pojištění pokryje veškeré léčebné výlohy spojené s onemocněním COVID-19. Tyto země totiž považují pojišťovny za bezpečné.

Země s vysokým nebo velmi vysokým rizikem nákazy

Pokud se rozhodnete vycestovat do destinace, kterou MZV označilo červenou nebo dokonce tmavě červenou barvou, tak je nutné vybrat takové cestovní pojištění, které kryje léčebné výlohy i v těchto zemích. Každá pojišťovna to má jinak, a tak je nutné se informovat přímo u pojišťovny.

Lze pojistit storno?

Ano, jen je potřeba dávat pozor na to, jak je storno kryto. Některé pojišťovny totiž kryjí storno jen v případě, že prokážete, že jste onemocněli koronavirem. Storno vám proto neuznají, když vás umístí preventivně do karantény (například kvůli kontaktu s pozitivní osobou). Některé pojišťovny však kryjí i toto riziko, a proto je důležité se opět informovat.

Pozor na destinace s extrémním rizikem nákazy

Nezapomeňte si ověřit, že vámi zvolená destinace nespadá do zemí, kam je doporučeno necestovat. Aktuální informace ověřujte vždy na stránkách MZV. 

Chcete mít jistotu, že jste zvolili správné cestovní pojištění, které vás dokonale pokryje v souvislosti s COVID-19? Kontaktujte nás, naši poradci vám rádi pomůžou.

VOLEJTE +420 245 003 111

PIŠTE NA INSIA@INSIA.COM

Zdroj: E15.cz

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn