ÚvodBlogNoční můra všech sběratelů umění

Noční můra všech sběratelů umění

8. srpna 2018 | Rubriky: Blog | Pojištění občanů | INSIA lidé a trendy

Noční můra všech sběratelů umění

Zoufalých sběratelů, kterým byly poničeny nebo ukradeny umělecké sbírky, jsou tisíce. Není se čemu divit. Existuje mnoho situací, při kterých může dojít k nenávratnému poškození nebo odcizení uměleckých předmětů. 



Většina sběratelů si to však uvědomí až ve chvíli, kdy přijde o část nebo rovnou celou sbírku. 
A přitom by stačilo, kdyby sami sobě položili jednoduchou otázku.  

Je sbírka umění dostatečně pojištěná?

Většina sběratelů neví, že může své umělecké předměty pojistit. Možná jste o tom nevěděli ani Vy. Nebo věděli, ale nevěnovali tomu pozornost. Třeba si myslíte, že je Vaše sbírka v bezpečí a že se jí nemůže nic stát.

Ale co když budete muset část nebo rovnou celou sbírku někam převést, případně přestěhovat? Nebo ji poničí v zápalu hry neposedné děti? Co když Vás vykradou?

Nečekejte, až bude pozdě. Pojistěte si Vaši uměleckou sbírku ještě dnes.

Na co vše lze umění pojistit?

Makléři INSIA nabízí exkluzivní pojištění AXA ART, které bylo navrženo sběrateli pro sběratele. Díla jsou tak pojištěna na velmi širokou škálu rizik.

Pojištění kryje nejen živelní škody, odcizení, vandalismus, ale také náhodné poškození, zničení pádem, poškození při přepravě a mnoho dalších specifických situací, které mohou v souvislosti
s uměleckými předměty nastat. Pojištění se vztahuje na předměty umístěné na různých místech,
a to nejen doma, v přechodném bydlení, na výstavě, ale i při přepravě, venku, či během odborného restaurování. Dokonce i na krádež ze zaparkovaného vozidla.

Rychle a jednoduše

Pojištění sjednáte jednoduše, nepotřebujete ani znalecký posudek. Všechna nová umělecká díla,
o které rozšíříte svou sbírku, jsou automaticky okamžitě pojištěna bez nutnosti aktualizovat smlouvu. Pojištění kryje i navýšení ceny díla během roku (až do dvojnásobku hodnoty).

rocenka2018

Zmínku o pojištění AXA ART najdete již podruhé i v ART+ Ročence 2018
kterou pravidelně publikuje odborný portál ART+. Ročenka letos vyšla již podeváté, podruhé i se samostatným sešitem věnovaným poválečnému a současnému umění. Minulá vydání Ročenek ART+ vzbudila značný ohlas. Pro sběratele i obchodníky s uměním se stala základním referenčním zdrojem. 

Zdroj obrázku: ART+


Pojištění AXA ART je exkluzivní produkt, v případě zájmu nás neváhejte kontaktovat, rádi připravíme nabídku na míru Vašim potřebám.

Pokud jste z oboru a rádi byste nabídli tento produkt Vašim klientům, kontaktujte nás.

KONTAKTUJTE NÁS

Jiří Chvojka
Makléř firemního pojištění ve společnosti INSIA a.s.

Sdílejte článek

Sledujte INSIA na sociálních sítích

Facebook LinkedIn